torsdag, juli 13, 2006

Iran och Israel

De senaste dagarna sitter väl alla politik intresserade människor, fastklistrade till TV och internet för att kunna följa utvecklingen i Mellanöstern. Med tanke på att den terroristiska och högst barbariska organisationen Hizbollah, har kidnappad två israeliska soldater, är det ju utan tvekan så att Iran har ett finger med i spelet, och detta skall jag skriva om lite idag.

Hizbollah i Libanon grundades av Iran och med direkta order från Khomeini, år 1982 när Israel hade gått in i Södra Libanon samma år. Hizbollah är en terroristisk, shiamuslimsk organisation som vill utplåna Israel och alla judar från jorden. Dess ordförande är idag Sheikh Hassan Nasrallah, som är en av de mest avskyvärda människor på jord och har både det israeliska folkets blod på sina händer och även det iranska folkets blod.

Enligt en talesman från den Israels utrikesdepartement, håller Hizbollah på att planera att flytta de två Israeliska soldater den har kidnappad, till Iran. Samtidigt sa denna talesman att Israel håller Iran och Syrien ansvarig för det som har händt.

Det måste påpekas att det ej är första gången om detta skulle hända. Den israeliska piloten Ron Arad som flög över Libanon tvingades att pga en olycka att lämna sitt flygplan över staden Sidon i Syd Libanon. Detta var den 6 oktober 1986. Sedan dess, är Ron Arad försvunnen.

Det var en shiamuslmisk millis som hade arresterad honom och som sedan sålde honom vidare till Hizbollah. Man tror att Ron Arad idag finns i Iran och hölls fångat av den iranska myndigheterna.

Utan tvekan är Iran inblandad i dessa kidnappningar, frågan är bara hur mycket mer Israel skall tolerera. Jag tycker det är väldigt "lamt" av Israel att ej agera mot Hizbollah och Iran. Nu när Israel, med all rätt, befinner sig i Libanon, är det väl på hög tid att eliminera vissa... Eller?

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home