söndag, juli 02, 2006

Ajabaja FIFA

När man trodde det hela ej kunde bli värre, så händer detta.
Läs min insändare till svenska tidningar här nedan:

Fifa, VM och politik

Fotbolls VM närmar sig slutet och miljoner människor följer matcherna med spänning. Hittills har det varit en riktig trevlig VM, men i sådana stora sports evenemang, är det alltid något som är viktigare än själva sporten och det är de politiska spelen bakom kulisserna.

I dagens VM var det tyvärr mycket politik, speciellt vad gäller den islamiska terror republiken som i 27 år har ockuperat Iran och dess folk. Denna gång är det FIFA och Tyskland som blev lakejer för den islamiska republiken. Tyskland har alltid varit det och har alltid stödjet den islamiska regimen i Iran. De har varit en trogen bundsförvant till regimen i Iran och ställt upp i både vått och torrt.

Fifa däremot har varit mycket mer diskret i sitt stöd till regimen i Iran och vad jag vet aldrig blandat politiken med sport. Men som sagt, var det nåt helt annat som gällde denna gången. Fifa blev direkt en lakej åt
regimen i Iran.

Varje gång Iran har spelat match i Europa och USA, har de iranska fansen pyntat hela stadium med den rätta iranska flaggan. Nämligen den flaggan som har som, lejon och svärd i mitten istället för det hindu-märket som idag finns på den islamiska regimens flagga och skall symbolisera Allah.

I årets VM, såg man ingen sol och lejon flagga bland de iranska fansen, förutom matchen med Mexiko då man fick en snabb glimt på en ganska liten sol och lejon flagga. Alla fansen hade antingen islamiska regimens flagga eller ingen flagga alls. För iranier världen runt var detta en stor överraskning och ett stort stor frågetecken.

Nyligen kom svaret många av oss i den iranska oppositionen hade fruktat; Der var förbjudet för de iranska fansen att ta med sig sol och lejon flaggan med sig in i fotbollsstadion, och fick lämna flaggorna utanför. En skandal.

Jag vet ej vad som är värre; Iranier som faktiskt bor i exil och är ett offer för den islamiska regimen och ändå väljer att stödja denna regimens fotbollslag som består av bara fotbollsspelare som är helt och hållet trogna till regimen, eller att Fifa också blivit en del av länderna som stödjer islamiska regimens terror och omänsklighet.

Ardavan Khoshnood

1 Comments:

At 05 juli, 2006 00:59, Blogger Nima Gholam Ali Pour said...

Lite goda nyheter från Iran för en gångs skull. Ali Dais affärer(ja, killen investerar sina pengar i Iran) har blivit krossade av arga fotbollsupportrar. Detta hände när lojalitet mot regimen är viktigare än bra spel. Samma händelse har hänt i flera olika städer. Delet khonak shod.

 

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home