tisdag, juni 13, 2006

Kvinnomisshandel i Iran

Fotbolls VM är nu igång och det är skönt. Man kan sitta och kolla bra fotboll och bara ta det lugnt. Men, politiken måste jälvklart ej glömmas.

På måndag hade en grupp samlats i Teheran för att demonstrera för lika rättigheter mellan män och kvinnor. Demonstration som var helt fredligt, attackerades plöstligt av djuriska kvinnliga poliser utrustade med batonger. De kvinnliga poliserna drog även vissa av demonstranterna på gatan och sprutade pepparspray i deras ansikte och ögon.

Det är ej första gången regimen i Iran använder våld för att ta itu med fredliag demonstranter.

Atom-krisen

Diskussionerna kring Irans atom-program fortsätter. Iran har ju fått en förslag på en "paket" som present från 5+1 länderna, och detta förväntar man nu ett svar på från Irans sida som hittils varit en aning positiva till förslaget. Vad Iran kommer svara vet vi ej än, men väntar med spänning.

I mellantiden, så öppnades ett möte i IAEA på måndag och så kallade "non-aligned states " planerade att göra ett till stöd för Irans rätt att anrika uran. USA som var väldigt bekymrad för detta försökte att med alla medel stoppa detta vilket lyckades.


0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home