söndag, juni 18, 2006

Iran i LUF/LS

Jag har tagit en liten paus från att skriva en del nyheter om Iran och sedan analysera dem, för jag anser det är viktigt att skriva lite om hur Iranfrågan är i de olika ungdomsförbunden. Igår skrev jag om MUF:s Irangrupp. Jag skrev då om hur Irangruppens ansvarig var en separatist som inte bryr sig ett dugg om Irans nationella integritet. Vad som jag glömde nämna var att, orsaken till denna persons separatism, är att han faktikst har varit (och kanske fortfarande är) kär i en kurdisk tjej.

Idag har turen kommit till Irangruppen i LUF/LS.

Malm i spetsen

Vi börjar med LUF:s "andliga ledare". Fredrik Malm heter han. Han har varit ordförande i en väldigt lång tid. För länge. Men med tanke på att Fredrik är en person som älskar makt och är verkligen maktgalen, är det ju inte så överraskande.

LUF är nog det ungdomsförbund som bryr sig mer om utrikespolitik (läs Kurdfrågan) än Sveriges egna problem. LUF är för ett självständigt Kurdistan. Även i Iran. Alltså vill LUF/LS att mitt land skall delas in olika delar.

Det var Fredrik Malm som tog in kurdisk chauvunism och rasism in i LUF/LS. Han drev frågan väldigt hårt och fick LUF att göra som han ville. Varför? Precis av samma orsak till MUF:s Irangrupp ansvarig. Fredrik är nämligen gift med en kurdisk tjej.

Vad vi kan ta för slutsats både vad gäller Fredrik och Teglund från MUF, är att båda tänker med sitt underliv och inte huvudet. Tråkigt, men sant.

De tre musketörerna

I alla fall. Med tanke på att LUF/LS på det här sättet stödjer separatism i Iran så är det ju ganska tråkigt att de Iranier som är med där inte alls protesterar mot det, men tvärtemot stödjer en separation. Detta gör till exempel de 3 iranier som i sann diktaturiskanda styr Irangruppen; Majeed Safaee, Siavosh Z..... och Makan Afshinnejad.

Inte har de tre någonsin under sin tid LUF/LS protesterat mot detta men de stödjer till och med en separation av Iran. Redan är här har vi ett stort problem...

Majeed Safaae var tidigare medlem i LUF och Irangruppens första ansvarig i MUF. SNart fick han "sparken" från gruppen som ansvarig för att han var för regimvänlig. Ja, ni hörde rätt.
Majeed uttalade sitt stöd öppet gentemot reformisterna i Iran och Khatami. Just pga hans regimvänlighet, fick han alltså "sparken" från MUF:s Irangrupp.

Siavosh eller Sia som han kallas är egentligen en handdocka för Makan Afshinnejad, och har ingen större roll. Han är som vi säger på persiska , "nokhodi".

Makan Afshinnejad är däremot av ett större värde i LUF/LS. Han är generalsekreterare i LS och är alltså anställd av LS. Han får lön. Pengar. Kom iåg det. Han är väldigt aktiv i Iranfrågan och kritiserar faktiskt regimen stärkt även om han heller ALDRIG sagt att han vill regimen i Iran skall STÖRTAS. Något som MUF gjort och som därför de skall ha en stor eloge för.

Det är tyvärr så att Makan som är ganska aktiv i Iranfrågan som sagt, aldrig gjort något för att bekämpa den separatism i Iran som LUF/LS stödjer.

Bara för att man är medlem i en organisation behöver man ju ej hålla med om allting. Det är en självklarhet. Så visst kan man vara Iranier och vara med i LUF/LS men endå inte stödja kurdfrågan och bekämpa det inom LUF. Men faktum är att våra iranska herrar inte har protesterad och faktiskt stödjer irans seperatism. Att Makan gör det, kan vara pga. att han får betalt av LUF/LS.... Jag vet inte. Kanske.

Stöd till diktatur

Inte bara det, men Makan Afshinnejad är tyvärr också känd för att vara en diktatur anhängare. Makan ör en anhängare av den iranska fd. diktaturn Mohammad Mossadeq. Det är ju ganska tråkigt. Jag har flera gånger skrivit om Mossadeq och hans diktaturiska åtgärder, som att göra det obligatorisk för kvinnor att bära slöja.

Läs mina artiklar om Mossadeq här och här och här.

Per T. Ohlsson skrev för en tid sedan en stor ledare i Sydsvenskan om Mossadeqs totalitarism.

Resor till Iran

Den allvarligaste problemen som jag anser de iranier som sttyr LUF/LS Irangrupp har, och som måste tas upp och diskuteras, är deras resor till Iran.


De tre iranierna som jag nämnde ovanför, har alla kritiserat regimen i Iran. Makan mest av alla och hårddast av alla. Majeed inte så hårdt, speciellt med tanke på att han har uttryckt regimvänliga åsikter i MUF och Siavosh har också uttalat avsky mot den nuvarande regimen.


Då är frågan så; Hur kan dessa herrar kritisera regimen så hårdt men endå själva eller deras nära åka till Iran, sommar efter sommar, utan problem med regimen? Svaret är ganska simpelt. Sätt ihop 2+2 bara.

Hur har det sig att de som kritiserar regimen jätte snällt i själva Iran, arresteras, torteras och då och då mördas, men inget hände dessa herrar?

Hur har det sig att släktningar till politisk aktiva exil iranier, torteras och plågas i Iran, men dessa tre herrar kan åka till Iran eller deras skläktningar som far och mor m.m. kan åka till Iran utan problem?

Säg ej det är för att de är med i LUF/LS och det blir politisk kris, för mitt svar är de två svenskar som idag sitter i Irans fängelse dömt för "spioneri". Det skrevs i tidningen ETT RAD och sedan var det glömt.

Säg ej att det ej händer, för det händer hela tiden. Det finns tiotals och kanske till och med hundratals exemplar.

Jag kan ta Manouchehr Saniei som bodde i USA och var aktiv mot regimen i Iran och bestämde sig en dag att åka tillbaka till Iran. Det gjorde dem, och en kort tid senare mördades båda två. Ett annat exempel är den kanadensiska fotografen Zahra Kazemi som våldtogs och mördades bara för att hon tog en bild av det ökända Evin fängelset.

Regimen gav fan i om Kazemi var en Kanadensisk medborgare och en anställd fotograf av en kanadensisk tidning. Tro mig, dem skiter totalt också i om dessa herrar är medlemma i organisation som LUF.

Glöm ej att enligt Irans lag, så gäller ej medborgarskap. Om en iranier som är svensk medborgare reser till Iran, så är han IRANIER och ej Svensk. Detta är något som är känd och godkänt internationellt.

Skall man till Iran, så måste man skriva under på att man fortfarande är en Iranierm och mitt ev. medborgarskap räknas ej. Gör man det ej, släpps man ej i Iran.

Så kära vänner... Det här är information, slutsatsen är inte svårt att komma fram till.

4 Comments:

At 18 juni, 2006 11:35, Anonymous long live Iran said...

Hej
Intressant analys, men snälla ta bort det där fula ordet som du skrivit i röd färg snarast möjligt. Det är väldigt otrevligt att läsa. Ta bort ordet snarast.

 
At 18 juni, 2006 15:15, Anonymous Ayae said...

Tycker du det är otrevlit att läsa kanske du inte bör fortsätta läsa..

 
At 18 juni, 2006 22:20, Anonymous Mina Mohseni said...

Hej Ardavan

Jag har alltid röstat på folkpartiet, men aldrig mer. Att LUF vill Iran skall separeras hade ingen aning om, än mindre att de iranier som jobbar där med dess irangrupp är diktatur anhängare och vill ha en republik.

Sköt om dig// MM

 
At 19 juni, 2006 01:25, Anonymous long live Iran said...

Så där ja, nu ser det bättre ut. Man får skriva "prata" du vet.

Det var värdefull information i texten.
Vad tycker du om den politiska låten jag lagt upp på bloggen?

 

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home