fredag, juni 09, 2006

Där kom den...

Jag har hela tiden i min blogg skrivit om att USA själv vinner på att ha kvar den islamiska republiken vid makten. Jag har i en del inlägg på denna blogg som ni kan hitta under "Tio tips" till höger, skrivit hur USA bara spelar en teater. Nu är det så att både Iran och USA har sagt sig vara mer än villiga att sitta ner och ha en dialog.

Samma mullor och personer som har ropat "Död åt USA" i 27 år och samma amerikaner som i all dessa år sagt att "Iran är farlig och regimen måste störtas" är nu villiga ha en dialog med varandra. USA har tom varit med i att lämna det här generösa erbjudandet som EU och USA erbjudar Iran för att landet skall sluta med sin urananrikning.

George W Bush sade här om dagen efter att Iran varit positiv till paketet:

Det låter som ett positivt steg. Vi får se om iranierna tar vårt erbjudande på allvar. Valet är deras.

Ali Larijani, Irans chefsförhandlare sade efter att ha hört vad paketet innehåller, följande:

Förslaget - utarbetat av Storbritannien, Tyskland och Frankrike och med stöd av USA, Ryssland och Kina - innehåller "positiva punkter" men att det också finns "tvetydigheter" i det som måste avlägsnas

Jätte trevligt att allt ser ut till att lösa. Men fortfarande är det, det iranska folket som torteras, tvingas på slöja, mördas, ser offentliga avrättningar med mera.

För ett tag där klarade USA och Iran verkligen göra en idiot av en del iranier, men tack gud varade det ej länge.

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home