torsdag, juni 29, 2006

5 juli sista frist

Idag möttes G8-utrikesministrerna i Moskva för att först och främst diskutera Iran.

Den 6:e juni överlämnade terroristen och EU:s utrikesminister, Javier Solana, ett förslag till Iran. Om Iran övergav sin urananrikning skulle landet få denna paket som innehöll i princip allt det Iran redan idag får i all hemlighet. Ekonomiska hjälp och säkerhetspolitiska hjälp var en del av dessa.


Ali Khamenei, irans andliga ledare har redan som jag skrev i går, sagt att Iran ej vill ha dialog med USA, men Ahmadinejad har varit mer förvirrad; En dag har han sagt NJA, en annan dag har han sagt NEJ och så har det fortsättit.


En person som kommenterade min blogg, skrev faktiskt igår något ganska bra. Han/hon skrev att Khamenei måste säga så om regimen vill behålla de få USA hatare som stödjer regimen. Och det är sant. Det är ju helt klart förklaringen på detta dubbelspel som irans regim håller med på.


I allfall, Ahmadinejad har sagt att Iran kommer lämna ett svar på förslaget först i mitten av augusti, och därmed egentligen visat röven till USA. Men på mötet idag beslutade G8 ländernas utrikesministrar att Iran måste svara senast 5 juli, alltså om drygt en vecka.


Skall bli rooooligt höra av djuren i Iran har att säga till detta.

1 Comments:

At 30 juni, 2006 10:40, Blogger Nima Gholam Ali Pour said...

Djurrättsaktivisterna kommer attackera dig Ardi, om de får veta att du kallat mullorna får djur.

 

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home