onsdag, maj 03, 2006

Reza Shah II på frammarsch...

På tisdag avslutades mötet mellan de 5 permanenta medlemmarna i säkerhetsrådet + Tyskland, angående Iran, utan att parterna kom fram till någonting.

Som tidigare nämnt i bloggen, vill Storbritannien, USA och Frankrike att säkerhetsrådet skall anta ett så kallad ”Chapter 7”-resolution, och därmed beordra Iran att avsluta uran anrikningen, annars kommer sanktioner att sättas in. Detta kräver självklart att Kina och Ryssland ställer sig bakom detta, vilket dem förmodligen ej kommer att göra.

Reza Shah II

Igår skrev den amerikanska tidningen ”Human Events”, att den Iranska Shahen, Reza Shah II, som lever i exil i USA, har sagt att de sista delarna av en så kallad ”movement” är på väg mot slut, och att denna ”movement” som innehåller alla iranska oppositions åsikter, kommer att kämpa för att största den islamiska regimen och ersätta denna med ett demokratiskt regim.

Detta är ganska intressant, med tanke på att Hans Majestät för första gången blandad sig i något liknande.

Det ändå som vi hoppas på är att Hans Majestät ej stödjer denna så kallade ”movement” om väl kända förrädare som Dariush Homayoun, Shahin Fatemi, Ahi med mera skall vara närvarande, för då har vi ett nytt stor bråk inom den iranska oppositionen.

Vi väntar med spänning…

2 Comments:

At 04 maj, 2006 14:31, Blogger Aryamehr said...

"väl kända förrädare som Dariush Homayoun, Shahin Fatemi, Ahi"


Varför kallar du dom "förrädare"?
Jag vet lite om Dariush Homayoun och Shahin Fatemi, men jag tror inte att det ar ratt att kalla dom for "förrädare".


"för då har vi ett nytt stor bråk inom den iranska oppositionen."

Vi har inte tid for "bråk" langre! I 27 ar har den Iranska oppositionen inte kunnat gor nat eftersom vi har inte har varit forenade. Iran kan bli anfallen vilken dag som helst pa grund of mullornas support av terrorism. Vi finner oss i ett historiskt tillfalle for Iran, och maste vara förenande i kampen emot den Islamiska Republiken i Iran.

 
At 04 maj, 2006 14:46, Blogger Ardavan Khoshnood said...

Kära vän...
Vad gäller Homayoun, Fatemi, Ahi med mera, så är det så att de är ju otroligt hatade inom oppositionen. Speciellt Homayoun med tanke på att han så ofta attackerat Shahanshah Aryamehr...

Tyvärr är det så att, skulle dessa tre och en del andra vara med, så kommer automatiskt en stor del av oppositionen (monarkisterna) ej ställa upp....

Det är vad jag tror, jag har kanske fel.

Mvh
Ardavan

 

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home