torsdag, maj 04, 2006

Maktkampen i gång...

Spelet har börjat

Som väntat har Kina och Ryssland, hamnat i en liten halv-konflikt med Storbritannien, USA och Frankrike angående Iran.

Igår lade Storbritannien, USA och Frankrike ett förslag på en resolution som skall öka trycket på Iran om att landet skall sluta med uran anrikningen. Självklart gick Kina och Ryssland emot.

Kinas FN ambassadör, Wang Guangya, sade att resolutionen var hårdare än väntat. Ganska intressant tycker jag. Vad är icke hårt, enligt våra kinesiska kamrater? Hörs det bra ut om man bjuder President Ahmadinejad på en picknick?

Som väntat visade resolutionen till det så kallade ”Chapter 7” som öppnar vägen för sanktioner.

Iran och mänskliga rättigheter

FN har bildat ett ny rättighetsorgan, som heter ”Human Rights Council”. Det som är verkligen skratt retande, är att Azerbajdzjan, Iran, Kina, Kuba, Pakistan, Ryssland och Saudiarabien, har alla kandiderat till att sitta i denna ”council”.

Det intressanta är att, av dessa 7 länder, där alla bryter mot de mest grundläggande mänskliga rättigheterna, så har USA en otroligt när relation till 3 av dessa, medan de bakom kulisserna stödjer 1 av de länderna.

Vad jag tycker FN borde göra, är att kasta ut samtliga dessa 7 länder + USA från FN. FN är ingen plats för diktaturer eller krigslystna länder.

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home