lördag, maj 06, 2006

Dick Cheney = Mördare

USA:s vice president, Dick Cheney, som har stora mängder blod på sina händer, är för ögonblicket på besök i Kazakstan, och där gick Cheney till attack på Irans atom-energi program och menade att Iran borde lära sig från Kazakstan och överge kärnvapen.

För det första: Det är Irans absoluta rätt att ha tillgång till kärnteknologi och inte minst kärnvapen. En Iran med kärnvapen är min dröm och varje iransk nationalists dröm. Däremot anser vi INTE att Islamiska republiken av Iran skall ha kärnvapen eller tillgång till kärnteknologi.

För det andra: Dick Cheney är knappast mannen som har rätt att kritisera diktaturer, med tanke på att han själv hållit flera diktatur regimer på benen.

Låt oss bara gå igenom Dick Cheneys Halliburton.

Vad är Halliburton?

Halliburton är en multinationell företag som finns i Houston, Texas. Denna företag som mest finns i gas- och oljebranschen, hade 2004 en inkomst på 20.46 billion amerikanska dollar, och över 95 000 anställda.

Vad som är så speciellt med Halliburton, är att denna företag varit en av de största orsaker till varför en del diktaturer kunnat stanna vid makten.

Halliburton är också ett exempel på hur förfärligt och omänskligt den amerikanska kapitalismen är. En omänsklig kapitalism.

Det skall nämnas att vice president Dick Cheney var Halliburtons CEO och Chairman, från och med1995 och några år framöver.

Halliburton kyssar Saddams röv

En del saker och ting hände under 90-talet som visar hur ”fucked up” Halliburton är.

I början av 1990, kom det ut att Halliburton hade totalt skitit i den amerikanska statens bojkott mot Irak och Libia. Halliburton hade sålt dessa länder oljborrings utstyr och genom sin syster bolag, Halliburton Logging Services, skickat sex stycken så kallade ”Pulse Neutron Generators” till Libyen.

Efter att ha erkänt skyldig, betalade Halliburton 3,81 miljoner dollar i böter.

Tänk er bara hur försvagat Libyen och Irak hade blivit om ej Halliburton på detta sätt hjälpt dessa diktaturer… Bara tänk.

Under den tiden som Dick Cheney var CEO för Halliburton hade man flera hemliga avtal med Saddam som sköttes av Halliburtons många systerbolag i Europa.

Cheney en hycklare

Under valet 2000, sa Cheney flera gånger att Halliburton har handlat med Libyen och Iran. Även Irak handlar företaget med, men Irak är annorlunda, menade Cheney.

Jag går inte ens in på att Amerikanska företag ej har rätt att handla med Iran på grund av USA:s lagar.

Men, i augusti 2000, när Cheney var med i Tv kanalen ABCs program ”This Week news program”, frågade reportern Sam Donaldson, angående Halliburtons affärer med Irak.

Kall och blodtörstig som Cheney är, svarar han:
” No. No. I had a firm policy that I wouldn't do anything in Iraq - even
arrangements that were supposedly legal. We've not done any business in Iraq
since U.N. sanctions were imposed on Iraq in 1990, and I had a standing policy
that I wouldn't do that.”

Och på det här sättet avslöjades Cheneys riktiga bild och att han är inget mer än en typisk amerikansk politiker, nämligen en hycklare och lögnare:

The Washington Post reported soon after Cheney came into office in
January 2001 that oil industry executives and confidential UN records revealed
that Halliburton held stakes in two firms -- Dresser Rand and Ingersoll-Dresser
Pump -- that signed contracts to sell more than $73 million in oil production
equipment and spare parts to Iraq from the first half of 1997 through the summer
of 2000 -- while Cheney was chairman and CEO of the company. Apart from
complying with the law, the executives say, there was no specific policy related
to the issue at Halliburton, as Cheney claimed.

Halliburton och Iran

Enligt amerikansk lag har inte amerikanska företag rätt att göra handel med iranska företag. Kom ihåg detta.

2001, skrev The Wall street journal, att en systerbolag till Halliburton, Halliburton Products and Services Ltd (HPS), hade öppnat ett kontor i Teheran. Ja, ni läste rätt… I självaste Teheran. I landet där man ropar Död åt USA. I landet där man har ritat den amerikanska flaggan på asfalten så man kan gå över den och spotta på den.

Det roliga är detta: HPS finns i ”Cayman Islands” och bildades 1975 som en ”icke amerikansk företag”, även om denna använder både samma namn och logo som Halliburton.

Allt detta tog plats medan Dick Cheney var CEO för Halliburton. Samma person som idag anser Iran är så farlig och förfärlig och pratar så vackert om det iranska folkets rätt till frihet, var själv med på mordet av det iranska folket genom att göra handel med regimen i Iran.

Enligt USA:s ”Trading with the enemy act” har Halliburton begått brott, men varför fälddes dem aldrig? Varför pratade men aldrig om det?

Inte nog med det, så gjorde CNN en rapport 2003, under namnet ” US companies are operating in Iran despite sanctions” där man rapporterade att Halliburton fortfarande finns i Iran. En talesman för Halliburton sa till och med utan skam i kroppen, att: ”Halliburton hjälpte regimen med att bygga ’oil rigs’ i södra Iran."

Enligt Financial Times, sade Dick Cheney att ”Halliburton har rätt att lagligt handla med Iran genom dess utländska systerbolag.”

Cheney fortsatte:
"What we do with respect to Iran and Libya is done through foreign subsidiaries,
totally in compliance with US law," Cheney told ABC Television's Sam Donaldson.
When Donaldson suggested, "it's a way around US law," Cheney replied: "No, no,
it's provided for us specifically with respect to Iran and Libya."

Enligt lagen är det OK… Vad med moral och etik?

Det roligaste av allt… Halliburton hjälper regimen i Iran så mycket, och till slut vill samma CEO som hjälpte regimen och som idag är vice president bomba ihjäl mitt folk och mitt land.

Mitt svar till Cheney och hela Bush-administrationen är:
Läs gärna mer på den här hemsidan: http://www.halliburtonwatch.org/

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home