måndag, maj 15, 2006

Brzezinski = islamiska republiken

Zbigniew Brzezinski var säkerhetsrådgivare under Carter administrationen och hade därmed en stor roll i att kuppen mot Shahen av Iran och att ge makten till Khomeini. Det är ingen hemlighet att Carter administrationen stödjade Khomeini och islamiska republiken till makten. Tyvärr är det så att den regim i världen som USA har störst problem med, har kommit till makten med hjälp av just USA. Egentligen är det inte en så stor överraskning, med tanke på att de allra flesta diktaturer i världen, har kommit till makten tack vara USA.

I alla fall, Breziniski anser att USA borde ha en direkt dialog med Iran. Detta sa han i CNN:s ”Late edition” igår. Han är självklart ute och kör. Hur kan man ha en dialog med ett land som först och främst torterar sitt eget folk och stenar sitt eget folk till döds? Hur kan man ha dialog med ett land som säger sig vilja utplåna ett helt annat land från kartan? Breziniski var ej frisk 1979 och det är faktiskt så att han har sedan dess blitt ännu sjukare.

Iran bjuder till dialog

En annan rätt intressant sak är att idag, så meddelade den Iransska regerings talesman, Elham, att Iran är villig till att ha dialog med USA, men bara om USA ger upp ”sin imperialistiska politik”.


Elham förklarar ej närmare vad han menar med ”imperialistisk politik”. Jag anser också att USA har en imperialistisk och omänsklig politik, men jag kan slå vad om jag och regimen i Iran ej har samma åsikt vad gäller USA, för jag vill verkligen ej utplåna det landet.

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home