fredag, april 28, 2006

Sanktioner mot Iran

Nu har rapporten från IAEA kommit. Innan rapporten offentliggjorts, sa Mahmoud Ahmadinejad att han ”ger fan” i de resolution som FN kommer med ang. dess kärnvapen program.

IAEA:s rapport är på 8 sidor och förklarar att samarbetet med Iran har varit bristfälligt och att det är ett stor problem.

Rapporten leder till att säkerhetsrådet i FN kommer nu att börja fundera på att hur hantera Iran. Redan nästa vecka förväntas säkerhetsrådet att samlas för att diskutera problematiken med islamiska republiken. Resultatet kan bli sanktioner gentemot den islamiska republiken.

För Iranier runt om i världen vill eventuella sanktioner innebära en stor seger, i deras kamp mot den islamiska republiken.

Uran

Enligt samma rapport har Iran totat struntat i att sluta med sin urananrikning, vilket FN:s säkerhetsråd uppmanat Iran att göra.

Anrikning av Uran är kanske den mest viktigaste delen av att kunna skapa ett atomvapen. Med tanke på den terroristiska regim som styr Iran, och all det hot som landets regim utsatt världen för – speciellt – mot Israel, gör att världen är orolig över att Iran är på väg att få atomvapen.

Chapter 7

Amerikanska, Brittiska och Franska diplomater räknar med att i nästa vecka presentera en ”chapter 7 resolution”, som gör FN:s krav på att Iran stoppar anrikningen av Iran, bindande.

USA:s FN ambassadör, den fanatiska och dogmatiska John Bolton, säger att nästa steg kommer att bli en ”Chapter 7 resolution”.

FN:s ”Chapter 7” används i fall då internationell fred och säkerhet står på spel.
I Irans fall, kan denna resolution leda till sanktioner mot landet.

Läs om Chapter 7 på denna länk: http://lawofwar.org/un_charter_chapter_7.htm

1 Comments:

At 29 april, 2006 00:20, Anonymous Kambiz said...

Droud Ardavan

Jag tycker också att sanktioner är det bästa...

Hoppas du skriver lite om Mossadeq snart...

Hälsningar...Kambiz

 

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home